Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Οι χειρότερες δίαιτες


Συνήθως η πρώτη σκέψη κάποιου στην θεά μερικών περιττών κιλών είναι να ψάξει μια εύκολη και γρήγορη λύση σε δίαιτες περιοδικών, ίντερνετ ή κάποια δίαιτα που έχει κάνει κάποιος φίλος. Οι δίαιτες αυτές είναι γενικές , δεν είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του ατόμου που θα τις ακολουθήσει και επίσης εστιάζουν σε πλασματικούς στόχους. Μερικοί από τους στόχους αυτούς είναι η γρήγορη απώλεια βάρους, κάψιμο λίπους, χάσιμο πόντων και απώλεια μόνο τοπικού λίπους.
Μερικές από αυτές τις  δίαιτες είναι : 

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

6η Εκπαιδευτική Διημερίδα ΕΛΙΓΑΣΤ


Τόπος εκδήλωσης: στο Μέγαρο ∆ιεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών,
Αίθουσα «Νικόλαος Σκαλκώτας»
Κόστος εγγραφής: 150 € για Ιατρούς
50 € για Ειδικευόµενους Ιατρούς
50 € για ∆ιαιτολόγους
*∆ωρεάν για Νοσηλευτές - Φοιτητές

7η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ Παρασκευή


ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ
Ξενοδοχείο Divani Caravel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Καισαριανή, Αθήνα
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ
25-26 Φεβρουαρίου 2011
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ
www.7hdiimerida-eiep.gr

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πλήρη προγράμματα 7ης Επιστημονικής Διημερίδας Παχυσαρκίας και 7ου Κλινικού Φροντιστηρίου

Τα πλήρη προγράμματα της 7ης Επιστημονικής Διημερίδας Παχυσαρκίας και του 7ου Κλινικού Φροντιστηρίου Παχυσαρκίας με θέμα «Παχυσαρκία και μη μεταβολικές διαταραχές» μπορείτε να δείτε εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι η διημερίδα θα διεξαχθεί στις 25-26 Φεβρουαρίου και το κλινικό φροντιστήριο την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011 (ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα).

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Οι επιδράσεις των επιπέδων αλατιού, λίπους και σακχάρων στην πρόσληψη τροφής στα παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Br J Nutr. 2010 Dec 7:1-8. [Epub ahead of print]
Centre des Sciences du Goût et de l'Alimentation, UMR6265 CNRS, UMR1324 INRA, Université de Bourgogne, Agrosup Dijon, F-21000 Dijon, France.


Η κατανόηση των πρώιμων καθοριστικών παραγόντων της πρόσληψης τροφής, ιδίως του ρόλου της οργανοληπτικής ποιότητας της τροφής, είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη βελτίωση της πρόληψης των ανθυγιεινών συνηθειών διατροφής. Ωστόσο, ο βαθμός στον οποίο η πρόσληψη τροφής ποικίλλει ανάλογα με το περιεχόμενο σε αλάτι, λιπαρά και ζάχαρη είναι ατελώς γνωστός.
Η παρούσα μελέτη στοχεύει στην αξιολόγηση  του κατά πόσον  η πρόσληψη τροφής του παιδιού νηπιακής ηλικίας  κυμαίνεται κατά τη διάρκεια γευμάτων ή σνακ στα  οποία το περιεχόμενο σε αλάτι, λιπαρά ή ζάχαρη είχε τροποποιηθεί σε κοινά τρόφιμα.  Εβδομήντα τέσσερα παιδιά (30 (SE 0 • 5) μηνών) συμμετείχαν στη μελέτη σε συνήθη κέντρα ημερήσιας παροχής φροντίδας. Κάθε δεύτερη εβδομάδα, τους σερβίρονταν γεύματα που αποτελούνται  μεταξύ  των άλλων,  από πράσινα φασόλια και  ζυμαρικά με διαφορετική ποσότητα άλατος (0, 0 - 6 και 1 - 2% προσθήκη αλατιού) ή  λίπους (0, 2 - 5 και 5% προσθήκη βουτύρου) και  απογευματινά σνακ που αποτελούνταν από πολτό